ESP  |  ENG  |  CAT  |  FRA  |  DEU  |  NLD
Umgebung

Sant Pere Pescador is een dorpje met 1720 inwoners en is 17,8 km2 groot. Het ligt vlakbij de ¨Golf de Roses¨. Het dichtbij gelegen strand ¨Aiguamolls de l'Empordਠen de Fluvia rivier, die eens door het dorpje liep, behoren nu tot het Natuurpark. Sant Pere Pescador is de enige locatie waar zich nog 6km lang het strand met duinen en fijn zand bevindt.

Het hoofdinkomen voor de inwoners van dit kleine dorpje bestaat uit toerisme en landbouw. 70 % van de werkenden in Sant Pere Pescador zijn werkzaam in de moderne landbouw. Vooral het verbouwen van appels vormt een belangrijk onderdeel van die landbouw, de appel uit deze streek wordt dan ook overal geroemd om zijn uitstekende kwaliteit.

Sant Pere Pescador is bij uitstek geschikt voor allerlei sportieve activiteiten, zo kunt u op het nabijgelegen strand en in de zee onder andere zwemmen, kajakken en kitesurfen. Daarnaast is er ook een groot deel groene natuur, hier kunt u op u gemak genieten van de natuur. Ook is er de mogelijkheid voor wandelen en fietsen in deze uitgestrekte bossen. De oever van de rivier Fluvia bied zich uistekend voor een ontspannend dagje vissen omringd door de unieke natuur van Sant Pere Pescador
 
Dem nächst werden wir ihnen detaillierte information anbieten von routen, die sowohl für radfahrer oder fußgänger, in unserer gemeinde getan werden kann:

 

-Routen Aiguamolls, l'Escala i les Corts.

 
-Ruten fluvià.

 
-Routen l'Escala - Empúries to Fluvià.

 

  

TELF.972 550433 - info@canceret.com        Ofi-Web Empordà, S.L.